Laatikko on seinillä varustettu esine, jonka tekee tärkeäksi sen sisään jäävä tyhjä tila.

Suomalainen puu hurmasi minut jo pienenä tyttönä halusin huonekalutehtaan – no ei ihan sellaista tullut, mutta laatikkotehtailua kuitenkin. Puulaatikko kun vaan on niin ihana ja monikäyttöinen, syntyi Laatikkokauppa vuonna 2013. Tyttäreni tokaisi taannoin, että miten kukaan voi tulla toimeen ilman puulaatikoita..

Laatikkokaupan tarina alkoi kivinavetasta Hausjärvellä ikkunankunnostustöiden ohella vuonna 2013. Yrittäjänä olen aloittanut 2010 ikkunoiden ja ovien kunnostuksella.

Ensimmäiset puulaatikot valmistuivat omaan tarpeeseen joulukukkatervehdyksiin. Kotimaisia puulaatikoita kun ei löytynyt, niin totesin, että tehdään sitten itse. Kiinnostus heräsi heti laajemminkin ja ensimmäiset puulaatikot myytiin asiakkaille Keravan joulumarkkinoilla pikkumökistä. Siitä se sitten lähti ja laajeni pikkuhiljaa siten, että ikkunat ja ovet saivat väistyä.

Verkkokauppa avattiin jo aika pian ja vuonna 2019 muutettiin puuverstas Tuusulaan, jolloin verstas rakennettiin jo täysin puulaatikoita ja Laatikkokauppaa varten.

Jossain sisimmässä on kokoajan elänyt unelma asua ja tehdä töitä maaseudulla. Kun koronan vuoksi jouduimme lähtemään Tuusulasta alkoi uuden paikan etsintä ja tällä kertaa haluttiin saada oma paikka, josta ei kukaan hätistele pois. Seurasi väliaikainen muutto Lohjalle väistötiloihin.

Unelmien paikka löytyi syksyllä 2020 Satakunnasta Köyliöstä ja valtavan remonttiurakan jälkeen meillä on oma paikka entisessä Köyliön kunnantalossa. Puuverstas ja tehtaanmyymälä sekä upea paikka elää, asua ja yrittää.

Koko henkilökunta muutti pääkaupungista Säkylän Köyliöön, mikä tekee yrittäjän erittäin onnelliseksi.

Laatikkokaupan tuotteiden valmistus

Kaikki Laatikkokaupan tuotteet siis valmistetaan ja pintakasitellään käsityönä täällä meidän omassa verstaassamme. Raaka-aineina käytämme pääosin kotimaista mäntyä.

Kaikki pintakäsittelymme tehdään siveltimellä myös täällä verstaallamme. Käsityön jäljen täytyy näkyä ja se on se meidän juttu.

Meillä on laaja valmisvalikoima ja teemme runsaasti mittatilauksia. Ratkomme siis säilytysongelmia puhtaalla puulla.

 

Tervetuloa puulaatikoiden hurmaavaan maailmaan.

puhtain puuterveisin,

Kirsi Pitkänen – puualan yrittäjä

 

Laatikkokauppa® ja sen kaikki tuotemerkit kantavat sekä Avainlippu että Design From Finland tunnuksia. Laatikkokauppa® on rekisteröity tavaramerkki.

Laatikkokauppa on myös Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä Laita näistä joku seurantaan

Yrittäjä Kirsi

Markkinointi Pia

Tuotanto Alan

Siivousvastaavat Titi ja Tuittu

Pihanmuokkausvastaava Bella

Uusi puusali ennen koneiden asennusta

Konekantamme pitää sisällään:

  • puuverstaan peruskäsitytyökaluja
  • automaattinen optimoiva katkaisulinja Dimter Opticut Jubilee 50
  • Uuden sukupolven pieni palkkisaha Fimal 320
  • Monitoimikone
  • Iso oiko- ja tasohöylä
  • Hiomakone Volpato 200
  • Kaappoja
  • Purunpoistolaitteisto Höcker
  • Käsihiomakoneita ja muita pientyökoneita lukematon määrä