USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET


Mistä laatikot tulevat, missä nämä tehdään?

Kaikki puulaatikot ja muut puutuotteet, myös penkit tehdään meidän omassa verstaassa, joka sijaitsee Säkylässä, Köyliössä, Satakunnassa. Tuotteet myös maalataan Köyliössä. Verstaalla työskentelee oma puuseppämme Alan ja yrittäjä Kirsi itse sekä Pia, joka hoitaa tehtaanmyymälää, verkkokauppaa sekä markkinointia ja välillä myös Senni, joka hoitaa yritysverkkokauppaa ja yritysasiakaspalvelua.

Mitä puuta, mistä puu tulee?

Puulaatikot, Tuomaala-penkit ja BoxSerie tehdään kotimaisesta mäntypuusta. JakkaRisto on koivua ja tammituotteet eurooppalaista sertifioitua tammea. Rouheapintaisten laatikoiden mäntysahatavara tulee piensahalta Hämeestä, jossa se kuivataan, sahataan ja höylätään. Mäntypenkkiaihiot taas on tuppensahattua honkaa, kotimaista sekin. Liimapuulevyt teetämme huonekalulaatuiseen raaka-aineeseen keskitteyneeltä tehtaalta mittojen mukaan Pohjanmaalla. Kaikki ylläolevat käyttävät vain sertifioitua puutavaraa lähialueiden metsistä. Läheltä lähelle, tämä on periaatteemme.

Maksaako mittatilaus enemmän?

Yhden mittatilauspuulaatikon teettäminen maksaa enemmän, koska jokainen vaihe on tehtävä erikseen sekä mitoitettava erikseen. Myös tuotteen valmistamisen suunnitteluun kuluu aikaa. Emme kuitenkaan veloita tästä kovinkaan paljoa enempää verrattuna n. saman suuruuiseen laatikkoon valmismallistosta. Tilausmäärä vaikuttaa hintaan myös.

Kauanko toimitus kestää?

Perusvalikoiman tuotteen toimitus on yleensä 3-7 arkipäivää. Meillä saattaa olla tuotetta puuvalmiina varastossa vaikka oikea väri olisikin loppu. Värejä on paljon. Tilauksen tultua se/ne maalataan, kuivataan ja pakataan. Kuljetusliikkeiden toimitusaikoihin voimme vaikuttaa vain vähän. Mittatilauksissa valmistusaika vaihtelee määrästä ja sen vaativuudesta johtuen. Joskus menee viikko, toisinaan kolme. Yleisesti n 2 viikkoa. Maalaamme kaikki käsityönä sivellintekniikalla, joten päivässä saa valmiiksi vain tietyn määrän tuotteita. Tuotteet lähevät meiltä kaksi kertaa viikossa. Verstaalla on puuvalmiita laatikoita paljon ja pintakäsittelemme niitä sitä mukaan kun tuotteita menee.

Tehdäänkö tuotteet käsityönä?

Kyllä. Täysin. Verstaassamme ei ole mitään tehdaslinjastoa, vaan olemme itse kehittäneet tavan valmistaa käsityönä puulaatikoita aika nopeasti. Käsityötehtaaksi kai tätä voi sanoa. Laatikot matkaavat viikoittain verstaan ja myymälän välillä ja siitä sitten tilaajille.

Saako näitä tuotteita muualta?

Koko valikoiman jälleenmyyjiä meillä ei tällä hetkellä ole. PopUp ja yhteistyökumppaneita on kausittain ja näistä tiedotamme pääsääntöisesti sosiaalisessa medissa.

Kestääkö kosteutta?

Laatikot lakataan M1 luokkaan kuuluvalla kalustelakalla tai maalilla 1-2 kertaa. Ne kestävät kosteutta sen verran, että voit ne huuhtaista ja pestä esim. astianpesuaineella ja vedellä. Jatkuvaa märkyyttä nämä eivät ole tehty kestämään. Rouheat puulaatikot kestävät paremmin kosteutta kuin sileäpintaiset ohuesta puulevystä valmistetut. Jos hankit puulaatikon kasveille tai kukille, huolehdi muovittamisesta, ettei laatikko mene pilalle. Tuotteita ei ole tarkoitettu ulkokäyttöön. Puutuotteita ei voi pestä astianpesukoneessa.

Mitä värejä on saatavilla?

Laatikkokaupan puulaatikoiden perusvalikoimissa on 8 perusväriä tilattavana. Lisäksi meillä on käytössä eri värikartat penkeille. Mittatilauksissa, varsinkin isommissa määrissä voi asiakas valita itse sävynkin mistä tahansa maalien sävykartasta. Monissa sarjoissa on omat värikartat, sillä tuotteiden pintakäsittelyt on valikoitu huolella eri tuotteiden ja niiden käyttötarkoitusten mukaan. Kysy rohkeasti vaihtoehtoja.

Katso tästä värikartat:

Laatikkokauppa värikartat

Onko tuotteet elintarvikkeille sopivia?

Elintarvikkeiden kanssa suoraan kosketuksiin joutuvien tuotteiden pintakäsittelyssä tulee käyttää siihen tarkoitukseen testattua ja luokiteltua öljyä. Näitä on markkinoilla vain kaksi ja molempia löytyy meiltä. Ne ovat sävyttämättömiä eli värittömiä. Leipien, hedelmien tai esimerkiksi keksien kanssa suosittelemme käyttämään laatikossa pussia, serviettiä tai kangasliinaa. Se helpottaa myös puhdistamista. Pintakäsitteyaineet joita käytämme, eivät ole myrkyllisiä, monet niistä leluluokituksen saaneita, mutta eivät luokiteltuja elintarvikkeille. Jos haluat elintarvikkeille suoraan sopivan tuotteen, sopii siihen puulaatikkotuotteiden valmisvalikoimasta öljytty tammi tai mäntytuotteissa laita meille viestiä yhteydenottolomakkeemme kautta.