Tuomaala penkki, tilaa tästä mittatilaustuote, katso tästä kaikki koot, hinnat ja värit

109,00329,00 sis. alv

Tuomaala Vanhan ajan penkki tai jakkara. Nimi on tullut tekijän lapsuudenviettopaikasta, Tuomaala- nimisen kylän tuvasta, jossa emäntä käytti erikokoisia jakkaroita ja penkkejä eri tarpeisiin arkiaskareissaan. Isännät näitä veisteli iltapuhteeksi tuvassa ja oppi ja malli näin siirtyy eteenpäin.

Vahvasta suomalaisesta hongasta vanhan mallin mukaan tehdyt penkit ja pöydät. Penkin leveys tulee aina lankun mukaan. Ei ruuveja, ei nauloja.

Penkki on tilaustuote, jonka valmistusaika on n 2-3 viikkoa ja toimituspäivät päälle. Jos haluat penkin nopeasti, selaa, josko sopiva löytyy valmiista penkeistä.

Tilauksen yhteydessä saat suunnitella oman toivepenkkisi. Tätä varten tarvitaan tietoja.

Minkä syvyinen istumaosa? Minkä korkuinen penkki tai jakkara? Mihin aiot sen sijoittaa, saunaan, ulos vai sisälle kuivaan tilaan (pintakäsittelyt tehdään kohteen mukaan).

Tuotteen tarkemmasta kuvauksesta löydät ohjeet tilauksen tekemiseen.

Kun valitset penkin väriä, voit katsella myös valmiita tuotteita ja varmistua siten oikeasta väristä.

Värikarttoja on kolme:

Petsivärit, joiden lisäksi penkkiin tulee oksalakka sekä 2 kerrosta öljyä ja kiillotusvaha.

Nämä on tarkoitettu lähinnä sisätiloihin, saunakäsittelyssä öljyn kerroksia kasvatetaan ja jalat upotetaan öljyyn yön yli.

Laatikkokaupan petsivärit

 

Valkoiset, vanhennettu valkoinen ja maalattu valkoinen, oksalakka, pohjamaalaus ja maali sekä mahdollisesti vahaus. Maalatut vain sisäkäyttöön, ei kosteisiin tiloihin.

Kuultavat öljyvahavärit, tämän lisäksi tulee oksalakka, joka on aina tarpeellinen sekä kiillotusvahaa tai lisäöljy, mikäli penkki tulee kosteaan tilaan.

Aloita oman penkkisi historia.

Poista

Kuvaus

Oma jakkara tai penkki.

Penkin ja jakkaran valmistus etenee seuraavasti:

Etsitään lankkupinosta sopivan levyinen lankku jakkaraa tai penkkiä varten jonka haluat, maximisyvyys on n. 30 cm ja minimi n.17 cm. Leveys tulee lankun leveydestä, emmekä juuri muokkaa sitä, jotta se säilyisi juuri sellaisena, kuin se on puusta sahattu kauan sitten. Mitat ovat siis aina noin mittoja.

Korkeuden saat valita itse, sillä penkki tehdään juuri sinulle.

Yleinen istumakorkeus on 42cm ja jos muuta toivetta ei ole, tuo on korkeus johon se tehdään. Korkeus max 49cm. Tätä korkeammat penkit, tilauspyyntö yhteydenottolomakkeen kautta. Matalat pienet jakkarat on yleensä n. 25 cm korkeita ja stepperit taas n 30cm.

Otathan huomioon, että penkki jalkoineen on n 5-7 cm leveämpi kuin istuinosa. Esimerkiksi kun penkin koko on 100cm, penkki vie lattialta n 105-107cm. Jakkarassa ja stepperissä tämä ei niin paljon vaikuta, koska ovat matalia.

Jos haluat jonkin muun värin, ota yhteyttä. Väri on aina yksilöllinen, sillä puulankun rakenne, sydänpuun osuus ja kuviot mm oksat vaikuttaa luonnollisesti sen ulkönäköön. Voit lähettää jopa kuvan toiveväristäsi.

Kauppias saattaa kysellä lisätietoja, jotta penkistä tulee juuri sellainen jonka haluat.

Lisätiedot
Paino Ei saatavilla/-tietoa
Väri

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Koko

100cm, 110cm, 120cm, 130cm, 140cm, 150cm, 160cm, 170cm, 180cm, 30cm 42cm korkea, 30cm 60cm korkea, 30cm matala, 40cm, 50cm, 60cm, 70cm, 80cm, 90cm