Joko sinulle on tuttuja isokokoiset, mutta pieneen tilaan pakkautuvat hamam-pyyhkeet, jotka säästävät tilaa ja ovat kevyitä kuljettaa? Pyyhe on myös kätevä ottaa mukaan urheiluharrastuksiin, uimahalliin tai avantoon, mökille, veneeseen tai matkailuautoon.

Hamam pyyhkeet ovat  maailmalla huippusuosittuja niiden ison koon, loistavan imukyvyn, keveyden ja värien vuoksi. Ne säästävät niin tilaa kuin pesuenergiaa, kuivuvat nopeasti ja ovat kevyitä.

Tyyni, raikas tasaraita sekä Ranta, Yksivärinen ohuilla raidoituksilla

Hamam pyyhkeet ovat rantautuneet Suomeen ja kasvattavat suosiotaan hurjaa vauhtia. Niissä on väriä, graafisia raitoja, tupsuja ja hapsuja. Sisustajat ovat innoissaan, äidit ovat innoissaan, urheilijat ovat innoissaan sekä lapset mielissään, kun isoon on kiva kietoutua ilman että se painaa paljoa.

Linan tuotteiden takana on yrittäjä Tampereelta ja siellä on myös heidän liikkeensä. Anne Caglayan tuo itse maahan kaikki tuotteensa ja valvoo niiden valmistusta sekä laatua.

Perheemme toinen kotimaa on Turkki, joten hamam pyyhkeet olivat tulleet tutuksi kylpyläkäyntien yhteydestä. Aluksi ajattelimme käyttää niitä vain laudeliinoina, mutta vähitellen otimme ne käyttöön myös pyyhkeinä, kuten ne ovat tarkoitettu käytettävän. Sen jälkeen perinteisiin pyyhkeisiin ei ole ollut paluuta. Kun lähipiiriin kannetut pyyhkeet saivat positiivista palautetta, oli aika tuoda tuote kaikkien saataville.

Yrittäjä ja maahantuoja Anne Caglayan Tampereen liikkeessään Aleksanterinkadulla

Puuvillan kudonta on Turkissa perinne tuhansien vuosien takaa, samoim Hamam kylpyläkulttuuri. Turkki on yksi maailman suurimpia puuvillan tuottajia ja se on myös suurimpien tekstiilituotteiden valmistajien joukossa tällä hetkellä. Kun tuhansien vuosien kutomisperinne, kokemus ja laadukas raaka-aine yhdistetään sekä perinteisiin valmistusmenetelmiin, että moderniin teknologiaan, syntyy käyttöömme ensiluokkaisia tekstiilejä. Joistakin huokuu vanhat perinteet, jotkut ovat modernimpia versioita.

 Tunnemme kaikki tuotteidemme valmistajat, joista suurin osa on pieniä perheyrityksiä. Tuotteet valmistetaan maaseudulla kylissä, joissa tekstiilikudonta on pääelinkeino. Kutojat toimivat eettisesti ja esim. lapsityövoimaa ei käytetä.  Valitsemme ja testaamme tuotteet tarkasti ja vastaamme valikoimiimme pääsevistä tuotteista.

Pyyhkeiden kudonta ja viimeistely on perinteinen elinkeino Turkin pienissä kylissä

Hamam pyyhkeet ovat pääosin 100 % puuvillaa. Muutamassa mallissa on myös pellavaa. Valmistajat suosittelevat  pesua 40 asteessa. Maahantuojana testaamme pyyhkeet 60 asteessa ennen kuin ne otetaan valikoimiimme ja ne kestävät pesun myös 90 asteessa. Värilliset pyyhkeet ja niiden kuviot syntyvät erilaisilla kudontatekniikoilla ja sidoksilla sekä läpivärjätyillä langoilla.

Erilaisia pintoja, kudontatapoja ja värejä on lukuisia yhdistelmiä

Pyyhkeet kestävät normaalin linkouksen ja myös rumpukuivauksen miedolla lämmöllä. Joissain rumpukuivaimissa hapsut saattavat aueta, ne kannattaa solmia takaisin kosteana, niin ne pysyvät paremmin kiinni. Hapsut ovat käsinsolmittuja, ja koska solmintatekniikat ja tekijöiden käsialat vaihtelevat, aukeamisia saattaa tapahtua.

Pyyhkeet voi silittää tai mankeloida, jos ne linkouksen jälkeen jäävät ryppyisiksi. Pyyhkeiden imukyky paranee pesujen myötä.

Pyyhkeiden koko 90-100 x 175-180cm

Linan osasto myös Tapanilassa